Nijstad
De Echte Bakker

Ik ben Ivo Mulder, 25 jaar en banketbakker bij Nijstad De Echte Bakker. Sinds september 2007 ben ik werkzaam in de bakkerij. Als 15-jarige jongen kwam ik binnen als zaterdag- en vakantiehulp. Dankzij mijn grote passie voor het banketbakkersvak ben ik toen de vakopleiding gaan doen in Hoogeveen. Van weekendhulp, stagiair, werken-leren tijdens mijn opleiding tot de fulltime functie die ik nu heb, bij Nijstad De Echte Bakker ben ik al jaren op mijn plek. Ondertussen heb ik veel mooie trainingen mogen volgen en ben ik steeds zelfstandiger gaan werken.

Hoe ziet mijn dag als banketbakker eruit? Ik ben voornamelijk bezig met het bereiden en verwerken van banketproducten. Dat betekent zowel het droogbanket (cake, koek etc.) als nat gebak (punten, taarten etc.). Daarnaast help ik graag waar nodig in de broodbakkerij, als de broodbakker vrij is of extra handen kan gebruiken. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde. Met een hoop werkzaamheden, heb ik een mooie en afwisselende baan. Mij geeft het elke dag heel veel voldoening.

Een prachtige baan dus! En toch heb ik besloten dat ik per 1 oktober een andere uitdaging aanga. Ik krijg de kans om in een ander soort banketbakkerij te werken, waar ik nieuwe technieken en inzichten kan aanleren. Ik ga dit najaar aan de slag bij TOET het Toetjesparadijs in Groningen, waar de nadruk op glutenvrij ligt. Dit vraagt om een hele andere werkwijze. Daarnaast is het werken in een open bakkerij voor mij een totaal nieuwe ervaring.

Na 10 jaar ga ik Nijstad dus verlaten. Ik maak een plekje vrij voor iemand anders, voor wie een leuke, gevarieerde en uitdagende baan als banketbakker te wachten staat!

Wij willen Ivo bedanken voor zijn jarenlange inzet bij ons bedrijf. Hij heeft voor ons de mooiste taarten gemaakt. Wist u dat de taarten die wij regelmatig op social media plaatsen door Ivo gemaakt zijn? Net zoals de foto hiernaast. Dit was een recente bestelling. Ivo, heel veel succes bij jouw nieuwe uitdaging!

Ben jij een enthousiaste banketbakker in hart en nieren en wil jij per 1 oktober aan de slag als zelfstandig werkend banketbakker bij Nijstad De Echte Bakker? Neem dan gerust contact op!

Nijstad, De Echte Bakker

Stationsstraat 28
8431EV Oosterwolde
0516512401

Openingstijden

maandag 07:00 - 17:00
dinsdag 07:00 - 17:00
woensdag 07:00 - 17:00
donderdag 07:00 - 17:00
vrijdag 07:00 - 17:00
zaterdag 07:00 - 17:00
zondag 09:00 - 13:00