Onze broodspecialiteiten
Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

GildeSpelt Extra
Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak. GildeSpelt extra bevat tarwegluten.

GildeKorn
Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.
Friese Specialiteiten

Fryske Sûkerbôle
Suikbrood, oftewel Sûkerbôle, is een echt Fries product. Suikerbrood word gemaakt met 40% suiker, ook word er kaneel aan toegevoegd voor een heerlijke smaak. Een lekker product om zelf op tafel te serveren, maar ook erg leuk om als cadeau te geven. Het is mogelijk om het suikerbrood in een Friese doos te verpakken.

Oranjekoek
Één van onze vele toppers is de oranjekoek. De oranjekoek is een typisch Friese koek met oranjesnippers, rijk gevuld met amandelspijs, en afgewerkt met roze fondant en slagroom of crème.

Fryske Dúmkes
Het traditionele Friese duimpje is een bros boterkoekje die gevuld is met stukjes amandel en hele anijszaadjes. De koekjes zijn ook leuk om weg te geven als cadeau. Wij verpakken het voor u in een leuke doos of trommel. U heeft dan een zeer lekker en origineel cadeautje.

Keallepoaten
De Friese ‘keallepoat’ (kalverpoot) bestaat uit twee langwerpige koeken die naast en tegen elkaar aan worden gebakken en daardoor op kalverpoten lijken. Ze worden gemaakt van roggebloem, honing en verschillende kruiden. Het is een taai taai achtige koek met o.a. anijs.