Nijstad
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

GildeSpelt Extra

GildeSpelt Extra

Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw  bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak. GildeSpelt extra bevat tarwegluten.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

GildeHaver

GildeHaver

GildeHaver is een stevig brood met een licht zoete smaak door de bakkershoning die we toevoegen. Het haver, de haverdesem en een mout op basis van haver geven dit brood een intense smaak. Met vier plakjes GildeHaver per dag krijgt u voldoende beta-glucanen binnen om uw cholesterol aanzienlijk te verlagen.

GildeGraan

GildeGraan

GildeGraan is van oorsprong een Frans brood en heeft in Frankrijk al meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. We bakken dit brood met een wilde korst zodat de krakende versheid goed tot zijn recht komt. GildeGraan is gemaakt van tarwe, rogge, gerst en haver en we gebruiken zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en verschillende moutsoorten in ons recept.

BunderBrood

BunderBrood

Bunderbrood zit boordevol calcium. Dit betekent dat je met drie sneetjes Bunderbrood al 50% van je dagelijks benodigde hoeveelheid calcium binnen krijgt. En omdat het is gemaakt van meerdere granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde Omega-3 vetzuren.

Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Ons zonnebloembrood is een echte aanrader, een heerlijk meergranenbrood, op basis van tarwe, gevuld met gebrande hazelnoten en gedecoreerd met zonnebloempitten. Dit broodje is ongeveer 400 gram. Zonnebloembrood is alleen verkrijgbaar bij bakkers die zijn aangesloten bij het "Echte Bakkers Gilde".

Overige Specialiteiten

Fryske Dûmkes

Fryske Dûmkes

De traditionele Friese dumkes is een bros boterkoekje die gevuld is met stukjes amandel en hele anijszaadjes. De koekjes zijn ook leuk om weg te geven als cadeau. Wij verpakken het voor u in een leuke doos of trommel. U heeft dan een zeer lekker en origineel cadeautje.

Oranjekoek

Oranjekoek

Één van onze vele toppers is de oranjekoek. De oranjekoek is een typisch Friese koek met oranjesnippers, rijk gevuld met amandelspijs, en afgewerkt met roze fondant en slagroom.

Fryske Sûkerbôle

Fryske Sûkerbôle

Suikbrood, oftewel Sûkerbôle, is een echt Fries product. Suikerbrood word gemaakt met 40% suiker, ook word er kaneel aan toegevoegd voor een heerlijke smaak. Een lekker product om zelf op tafel te serveren, maar ook erg leuk om als cadeau te geven. Het is mogelijk om het suikerbrood in een Friese doos te verpakken.

Nijstad, De Echte Bakker

Stationsstraat 28
8431EV Oosterwolde
0516512401
maandag 07:00 - 17:00
dinsdag 07:00 - 17:00
woensdag 07:00 - 17:00
donderdag 07:00 - 17:00
vrijdag 07:00 - 17:00
zaterdag 07:00 - 17:00
zondag 09:00 - 13:00

Feestdagen

Pasen, Hemelvaartsdag,

Pinksteren en Kerst: gesloten

Koningsdag: geopend tot 13:00